csrf
Goirlevoorelkaar logo
Goirlevoorelkaar

Samen fietsen op een duofiets

Elke middag bij droog weer. De vrijwilliger mag zeggen wanneer het hem of haar uitkomt;-)) Samen met een bewoner fietsen op een duofiets. Gewoon even weg, een stukje fietsen rondom Guldenakker of wat verder naar bijvoorbeeld Riel of Tilburg. Bewoners genieten hier enorm van; zeker met mooi (lente)weer.

Lees meer

structureel

Hoogeind

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Elke middag bij droog weer. De vrijwilliger mag zeggen wanneer het hem of haar uitkomt;-))
Samen met een bewoner fietsen op een duofiets. Gewoon even weg, een stukje fietsen rondom Guldenakker of wat verder naar bijvoorbeeld Riel of Tilburg. Bewoners genieten hier enorm van; zeker met mooi (lente)weer.

Praktische informatie

Eenmalig 2 tot 3 uur

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Hoogeind

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Thebe Guldenakker

Goirle

Etenstijd, "Kwali-tijd" voor bewoners

Thebe Guldenakker

Je wil al zo lang "vrijwilligerswerk doen", toch? Dit is je moment! Wordt onderdeel van het gastvrije team en help bewoners van Guldenakker met de lunch of het diner. We kunnen de momenten eenvoudig plannen. En het hoeft ook echt niet elke week. Naast het opruimen en de tafels gezellig dekken, hoort een praatje er wel bij, zodat de gasten echt even aandacht krijgen. Ik leer je graag kennen zodat we samen kunnen kijken op welke momenten dit zinvolle vrijwilligerswerk past in jouw leven.

Structureel
Jongeren
Goirle

Samen ontbijten

Thebe Guldenakker

WANNEER? een dag in het weekend Van 9:00u -10:30 uur. WAAR? In het Grand Café, WAT GA JE DOEN? (Een paar) mensen ophalen en terugbrengen naar hun appartement of ergens heen brengen in het gebouw na het ontbijt. Helpen met de tafel dekken, bewoners helpen om hun boterham te smeren en het opruimen nadien. Maar het allerbelangrijkste is dat je ervoor zorgt dat de dag gezellig begint voor alle mensen aan tafel. En dat je er zelf ook schik in hebt om samen met je collega's de dag fijn te beginnen. Misschien blijf je naderhand nog wel een kopje koffie met een bewoner drinken. Helemaal top!

Structureel
Jongeren
Goirle

Samen lunchen

Thebe Guldenakker

WANEER? Elke maandag-, zaterdag- en zondagmiddag, natuurlijk kun je het ook om de week doen met een andere vrijwilliger. WAAR? In het Grand Café WAT GA JE DOEN? (Een paar) mensen ophalen en terugbrengen naar hun appartement. Dan samen met de collega's zorgen dat de warme- of koude broodmaaltijd gegeten kan worden. We dekken de tafel, delen de warme maaltijd uit of helpen bij het smeren van het brood. Een fijn rustig eetmoment maken van de lunch. Misschien blijf je nadien nog even voor een kopje koffie of maak je een praatje bij het terug brengen naar het appartement. De middag kan beginnen!

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Lansingerland, Amsterdam, Goirle

Gezocht vrijwilliger als reisbuddy

De Reiskoffer

wij zin de reiskoffer een organisatie bedrijf wat zich inzet om jongeren met een beperking zelfstandig te laten leren reizen dan wel met het ov of met de fiets. maar daarvoor hebben we jou als vrijwilliger nodig om met deze kinderen de reis te gaan oefenen met ondersteuning van een GoOv app. zodat ze daarna zelfstandig van en na school en huis kunnen reizen en weten welke buslijn of trein ze moeten nemen . of samen fietsen om de route te leren . ik hoor je denken maar wat als ik geen ov heb ? meestal word door de desbetreffende gemeente dat vergoed en word er oor ons saldo voor het oefenen op de kaart gezet . daarnaast ga je ook nog een training doen om de desbetreffende app. te leren kennen hoe het werkt. en word er ook kennisgemaakt met de match wat dan gemaakt word vrijwilliger en de reiziger. kortom een leuke baan als vrijwilliger dus mocht het jou wat lijken en heb je affiniteit met de doelgroep en tijd overdag in de ochtend en middag meld je dan nu aan!!! je komt dan bij ons in het bestand en uiteraard zal er een vog gevraagd worden de kosten hiervan worden vergoed. ik kan niet wachten om de aanmeldingen te ontvangen en kinderen te kunnen vertellen dat hun weg na zelfstandigheid weer een stapje dichterbij komt . Anna projectcoördinator de reiskoffer . wil je meer weten kijk dan even op onze website www.dereiskoffer.nu

Structureel
Jongeren
Goirle

Gezocht intermediair Leergeld Goirle Riel

Stichting Leergeld Goirle Riel

De contactpersoon/intermediair is de schakel tussen Leergeld en de gezinnen. Je beoordeeld of de kinderen uit het gezin in aanmerking komen om deel te nemen aan Leergeld. Het gaat om de kinderen uit het gezin van 0 tot 18 jaar. Doel is dat de kinderen mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes. Leergeld is een organisatie die werkt met ongeveer 18 vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor het doel: alle kinderen kunnen meedoen! Te verwachten vaardigheden: goede communicatie, vaardig met computer en ongeveer 1 dag in de week tijd beschikbaar hebben (zelf in te delen).

Structureel
Goirle

Huisbezoekproject

Senioren Goirle

Vind je het leuk om met senioren in gesprek te gaan en ben je nieuwsgierig naar hun verhalen? We willen middels huisbezoeken in gesprek met ouderen om te horen waar wensen en behoeften liggen en wat zij zelf kunnen en willen bijdragen. In het kader van het project "Goed voor Elkaar Goirle" zijn we daarom op zoek naar een flink aantal enthousiaste vrijwilligers voor gesprekken met senioren in Goirle. Wij bieden: o Een training om je kennis en vaardigheden te vergroten op het op het gebied van communicatie en sociale kaart van Goirle. o Een inspirerende groep van enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers o Mogelijkheid om mee te denken over wat nodig is om goed ouder worden in Goirle Op donderdagmiddag 23 mei van 16.00 tot 17.30 uur houden we een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden waarbij we je alles zullen vertellen

Project
Goirle

Wooncoaches gezocht

Senioren Goirle

We zijn op zoek naar enkele mensen die in staat zijn om met senioren een open gesprek te voeren over wonen. Sinds kort bieden we als Senioren Goirle een nieuwe dienst aan gericht op het ondersteunen bij de keuzes waar ouderen voor staan: blijven wonen in het huis en dit eventueel aanpassen, of verhuizen en wat zijn dan de mogelijkheden, voor huur, of voor koop. Inmiddels zijn we zover dat de eerste gesprekken zijn gevoerd en we een gezamenlijke werkwijze hebben ontwikkeld. We verwachten we van je dat je beschikt over enige kennis van de woningmarkt en de vragen die veel ouderen zich stellen ten aanzien van hun woontoekomst en mogelijke oplossingsrichtingen. Wil je je kennis en ervaring inzetten door in gesprek te gaan met ouderen en deze dienst verder te ontwikkelen dan horen we graag van je.

Structureel
Goirle

Bezoek brengen samen met je kind of kleinkind

Thebe Elisabeth

Ben jij vader, moeder, opa of oma en zoek je een uitje om samen met je kind of kleinkind te ondernemen op de maandagochtend van 10.15u - 11.15u? Binnen Thebe Elisabeth zijn jullie dan van harte welkom tussen 10.15u - 11.15u om een bezoek te brengen aan de cliënten met dementie. Als activiteitenbegeleiding bieden wij op maandagochtend de peuterochtend aan van 10.15u - 11.15u in een activiteitenruimte. Voorheen brachten 6 kinderen en hun juffrouw een bezoek aan ongeveer 12 cliënten met dementie. Helaas wegens omstandigheden is deze activiteit tijdelijk gestopt. Zo ontzettend jammer daar de cliënten altijd zo genoten van dit bezoek. Samen de koekjes uitdelen, iets vertellen, ballonnen overslaan, spelen met het speelgoed etc... alles met het doel de interactie te bevorderen tussen ouderen en kind. Lijkt jouw dit leuk om samen met je kind of kleinkind te ondernemen en zijn jullie beschikbaar op maandagochtend van 10.15u - 11.15u neem dan vrijblijvend contact met mij op. Wij hopen jullie te mogen verwelkomen als vrijwilligers!!! Met vriendelijke groet, Jenny Coordinator vrijwilligers & activiteiten begeleiding PG Elisabeth

Structureel
Goirle

Buddy / vrijwilliger gezocht

Nathalie

Wil jij wat bijdragen aan de maatschappij? Ben je actief? Houdt je van fietsen, wandelen en gezelligheid? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor een man van 33 jaar met een licht verstandelijke beperking zijn we op zoek naar een vrijwilliger. Hij woont in het centrum van Goirle. Het gaat hier in het begin vooral om bovenstaande activiteiten. Maar bij eigen ideeën is er wellicht uitbreiding mogelijk. Spreekt je dit aan, of heb je vragen? Dan zien we graag een berichtje tegemoet zodat we hierover in gesprek kunnen gaan.

Structureel
Goirle

Kerkvrijwilligers gezocht

Thebe Elisabeth

WIL JIJ IETS GOEDS DOEN VOOR EEN ANDER?  EN VIND JE HET NIET ERG OM DAARVOOR  OP ZONDAGMORGEN JE BED UIT TE KOMEN? Zondags tussen 10.00 en 12.00 uur zitten er bewoners van Thebe Elisabeth te wachten op jou!  De bewoners willen van de afdeling opgehaald worden om naar de kerkdienst te gaan, in een ruimte van Thebe Elisabeth die daarvoor is ingericht.   BEN JIJ DIEGENE DIE DAT WIL DOEN OF KEN JIJ IEMAND? Neem dan contact op door een mailtje te sturen naar jenny.van.gool@thebe.nl. PS: Je bent altijd van harte welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, ook om andere mogelijkheden te bespreken. Met vriendelijke groet, Jenny Coördinator vrijwilligers & activiteiten begeleiding Thebe Elisabeth Bergstraat 6 5051 HC Goirle

Structureel
Jongeren
Goirle

Vrijwilliger Koffiecorner Sterk Huis

Sterk Huis

Als vrijwilliger bij de koffiecorner ben je zowel barista als gastvrouw. Het werken met een Barista-apparaat gaat wel wat verder dan de ‘aan en uit knop’ van een ordinaire Senseo. En dan hebben we het nog niet eens over de smaak. Iedere vrijwilliger krijgt een basiscursus bij Douwe Egberts om de inns and outs van het Barista-apparaat te leren kennen. Als vrijwilliger wordt je helemaal opgenomen in het team en zij voelen zich dan ook een volwaardige collega. De bejegening van de gasten is positief. Zij zijn vriendelijk en complimenteus als ze tijdens hun shift ‘een écht lekkere koffie’ komen halen. Ook al moet er wat langer worden gewacht, de stemming blijft altijd goed. Logisch, je staat immers in de rij voor een lekkere traktatie. Maar toch, dat soort goede vibes maakt het werk extra leuk. De basis van de ‘corner’ is helemaal op orde. Er is overal over nagedacht. Ook de ‘lichte’ werkomgeving is een pre evenals de locatie van de koffiecorner, vlakbij de in-, uitgang. De koffiecorner is óók een plek waar cliënten van Sterk Huis werkervaring op kunnen doen. Zij worden wegwijs gemaakt en begeleid door de vrijwilligers. Sommige cliënten hebben hier zelfs een passie voor het barista vak ontdekt, schitterend toch? Lijkt het je leuk om als vrijwilliger bij de koffiecorner te werken? Mail dan je motivatiebrief naar: vrijwilliger@sterkhuis.nl.

Structureel
Jongeren