csrf
Goirlevoorelkaar logo
Goirlevoorelkaar

Handige Harry's of Harry-jetjes voor soms

Word jij ook blij als een gordijn weer hangt, een kastje netjes in elkaar zit of een lamp voor jaren brandt? Het team van vrijwilligers werkt samen met nieuwkomers om hun huis klaar te krijgen voor bewoning. In de whatsapp groep komen de klusjes waar extra handen voor nodig zijn. Wil je helpen als het jou schikt? Laat van je horen! je bent van harte welkom om samen blij te zijn dat er weer iets gefixt is.

Lees meer

project

Riel, Wildackers

Klussen binnen

Beschrijving

Word jij ook blij als een gordijn weer hangt, een kastje netjes in elkaar zit of een lamp voor jaren brandt? Het team van vrijwilligers werkt samen met nieuwkomers om hun huis klaar te krijgen voor bewoning. In de whatsapp groep komen de klusjes waar extra handen voor nodig zijn. Wil je helpen als het jou schikt? Laat van je horen! je bent van harte welkom om samen blij te zijn dat er weer iets gefixt is.

Praktische informatie

Project - 2 weken

1 tot 4 uur

Locatie

Riel, Wildackers

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Impact

Voor wie

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn

Categorie

Klussen binnen
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Dorpsteam Goirle

Goirle

Wat kan jij goed?

Dorpsteam Goirle

Dan kan jij met jouw vaardigheid een nieuwkomer wegwijs te maken in Goirle/ Riel. Samen bellen naar een organisatie of huisarts, er naast zitten bij het invullen van een formulier, of samen de stappen voorbereiden om thuis te raken in onze gemeente. Weet je het zelf even niet, dan is er een kort lijntje met Jason of Ellen van het Dorpsteam. Zij brengen de vrijwilligers ook samen voor uitwisseling en om samen dingen op te pakken. Daarnaast zijn we bezig nieuwkomers te verbinden zodat ze elkaar ook kunnen helpen. Hierbij kan je ook zelf kiezen wie je wil helpen. Kom ook bij het team en wees van onschatbare waarde in het leven van iemand anders.

Project
Goirle

Houd je van andere culturen ontdekken?

Dorpsteam Goirle

Nieuwkomers uit andere landen hebben in Goirle en Riel veel te regelen. Soms kennen ze al iemand uit het AZC die kan helpen, of helpen mensen uit een bepaald land elkaar. Maar dat lukt lang niet altijd of op alle vlakken. Vanuit het Dorpsteam helpen we hierbij. We werken samen met een mooi team van vrijwilligers die het ook belangrijk vinden dat gevluchte mensen hier goed ontvangen worden zodat ze ook bij kunnen gaan dragen aan de samenleving en de kinderen kunnen opgroeien. Dat is voor iedereen goed. In ons dorp hebben vrijwilligers veel zeggenschap en bepalen ze samen hoe het kan en overleggen ook met de beroepskrachten van het Dorpsteam. Wij bieden kennis (bv een werkboek) aan , en ons netwerk, matchen inwoners aan nieuwe gezinnen en kijken mee zodat er niets vergeten wordt. Vrijwilligers doen dat wat ze goed kunnen, waar ze blij van worden of interessant vinden. Ook ontmoeten ze elkaar af en toe vanuit gedeelde interesse. Of je nu handig bent met gereedschap of met formulieren, goed de weg weet in het dorp of op internet? Je bent van harte welkom als je deze vraag van nieuwkomers belangrijk vindt.

Project
Goirle

Doeners en denkers voor Dorpsteam

Dorpsteam Goirle

Wij vinden het belangrijk dat inwoners er niet alleen voor staan. Daarom werken we met beroepskrachten en vrijwilligers samen aan een samenleving die er voor elkaar is. Dat doen we door goede ideeën te ondersteunen en te helpen deze waar te maken. En hulp te organiseren in samenspraak met de inwoner die dit nodig heeft. We proberen te normaliseren en te kijken naar wat wél gaat, en dat verder uit te bouwen. Zo krijgen mensen weer zelfvertrouwen. Hiervoor hebben we lieve mensen nodig. Mensen die naar de ander omkijken, hun tijd willen inzetten om samen met iemand de stap te maken om hun doelen te bereiken. Als beroepskracht bieden wij ondersteuning bij de juiste match, zodat je er als vrijwilliger ook echt energie van krijgt en een goed gevoel aan overhoudt. Als deze levenshouding bij je past, kom je dan eens met ons praten wat je zou willen doen?

Project

Anderen bekeken ook

Lansingerland, Amsterdam, Goirle

Gezocht vrijwilliger als reisbuddy

De Reiskoffer

wij zin de reiskoffer een organisatie bedrijf wat zich inzet om jongeren met een beperking zelfstandig te laten leren reizen dan wel met het ov of met de fiets. maar daarvoor hebben we jou als vrijwilliger nodig om met deze kinderen de reis te gaan oefenen met ondersteuning van een GoOv app. zodat ze daarna zelfstandig van en na school en huis kunnen reizen en weten welke buslijn of trein ze moeten nemen . of samen fietsen om de route te leren . ik hoor je denken maar wat als ik geen ov heb ? meestal word door de desbetreffende gemeente dat vergoed en word er oor ons saldo voor het oefenen op de kaart gezet . daarnaast ga je ook nog een training doen om de desbetreffende app. te leren kennen hoe het werkt. en word er ook kennisgemaakt met de match wat dan gemaakt word vrijwilliger en de reiziger. kortom een leuke baan als vrijwilliger dus mocht het jou wat lijken en heb je affiniteit met de doelgroep en tijd overdag in de ochtend en middag meld je dan nu aan!!! je komt dan bij ons in het bestand en uiteraard zal er een vog gevraagd worden de kosten hiervan worden vergoed. ik kan niet wachten om de aanmeldingen te ontvangen en kinderen te kunnen vertellen dat hun weg na zelfstandigheid weer een stapje dichterbij komt . Anna projectcoördinator de reiskoffer . wil je meer weten kijk dan even op onze website www.dereiskoffer.nu

Structureel
Jongeren
Goirle

Gezocht intermediair Leergeld Goirle Riel

Stichting Leergeld Goirle Riel

De contactpersoon/intermediair is de schakel tussen Leergeld en de gezinnen. Je beoordeeld of de kinderen uit het gezin in aanmerking komen om deel te nemen aan Leergeld. Het gaat om de kinderen uit het gezin van 0 tot 18 jaar. Doel is dat de kinderen mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes. Leergeld is een organisatie die werkt met ongeveer 18 vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor het doel: alle kinderen kunnen meedoen! Te verwachten vaardigheden: goede communicatie, vaardig met computer en ongeveer 1 dag in de week tijd beschikbaar hebben (zelf in te delen).

Structureel
Goirle

Huisbezoekproject

Senioren Goirle

Vind je het leuk om met senioren in gesprek te gaan en ben je nieuwsgierig naar hun verhalen? We willen middels huisbezoeken in gesprek met ouderen om te horen waar wensen en behoeften liggen en wat zij zelf kunnen en willen bijdragen. In het kader van het project "Goed voor Elkaar Goirle" zijn we daarom op zoek naar een flink aantal enthousiaste vrijwilligers voor gesprekken met senioren in Goirle. Wij bieden: o Een training om je kennis en vaardigheden te vergroten op het op het gebied van communicatie en sociale kaart van Goirle. o Een inspirerende groep van enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers o Mogelijkheid om mee te denken over wat nodig is om goed ouder worden in Goirle Op donderdagmiddag 23 mei van 16.00 tot 17.30 uur houden we een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden waarbij we je alles zullen vertellen

Project
Goirle

Wooncoaches gezocht

Senioren Goirle

We zijn op zoek naar enkele mensen die in staat zijn om met senioren een open gesprek te voeren over wonen. Sinds kort bieden we als Senioren Goirle een nieuwe dienst aan gericht op het ondersteunen bij de keuzes waar ouderen voor staan: blijven wonen in het huis en dit eventueel aanpassen, of verhuizen en wat zijn dan de mogelijkheden, voor huur, of voor koop. Inmiddels zijn we zover dat de eerste gesprekken zijn gevoerd en we een gezamenlijke werkwijze hebben ontwikkeld. We verwachten we van je dat je beschikt over enige kennis van de woningmarkt en de vragen die veel ouderen zich stellen ten aanzien van hun woontoekomst en mogelijke oplossingsrichtingen. Wil je je kennis en ervaring inzetten door in gesprek te gaan met ouderen en deze dienst verder te ontwikkelen dan horen we graag van je.

Structureel
Goirle

Bezoek brengen samen met je kind of kleinkind

Thebe Elisabeth

Ben jij vader, moeder, opa of oma en zoek je een uitje om samen met je kind of kleinkind te ondernemen op de maandagochtend van 10.15u - 11.15u? Binnen Thebe Elisabeth zijn jullie dan van harte welkom tussen 10.15u - 11.15u om een bezoek te brengen aan de cliënten met dementie. Als activiteitenbegeleiding bieden wij op maandagochtend de peuterochtend aan van 10.15u - 11.15u in een activiteitenruimte. Voorheen brachten 6 kinderen en hun juffrouw een bezoek aan ongeveer 12 cliënten met dementie. Helaas wegens omstandigheden is deze activiteit tijdelijk gestopt. Zo ontzettend jammer daar de cliënten altijd zo genoten van dit bezoek. Samen de koekjes uitdelen, iets vertellen, ballonnen overslaan, spelen met het speelgoed etc... alles met het doel de interactie te bevorderen tussen ouderen en kind. Lijkt jouw dit leuk om samen met je kind of kleinkind te ondernemen en zijn jullie beschikbaar op maandagochtend van 10.15u - 11.15u neem dan vrijblijvend contact met mij op. Wij hopen jullie te mogen verwelkomen als vrijwilligers!!! Met vriendelijke groet, Jenny Coordinator vrijwilligers & activiteiten begeleiding PG Elisabeth

Structureel
Goirle

Buddy / vrijwilliger gezocht

Nathalie

Wil jij wat bijdragen aan de maatschappij? Ben je actief? Houdt je van fietsen, wandelen en gezelligheid? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor een man van 33 jaar met een licht verstandelijke beperking zijn we op zoek naar een vrijwilliger. Hij woont in het centrum van Goirle. Het gaat hier in het begin vooral om bovenstaande activiteiten. Maar bij eigen ideeën is er wellicht uitbreiding mogelijk. Spreekt je dit aan, of heb je vragen? Dan zien we graag een berichtje tegemoet zodat we hierover in gesprek kunnen gaan.

Structureel
Goirle

Kerkvrijwilligers gezocht

Thebe Elisabeth

WIL JIJ IETS GOEDS DOEN VOOR EEN ANDER?  EN VIND JE HET NIET ERG OM DAARVOOR  OP ZONDAGMORGEN JE BED UIT TE KOMEN? Zondags tussen 10.00 en 12.00 uur zitten er bewoners van Thebe Elisabeth te wachten op jou!  De bewoners willen van de afdeling opgehaald worden om naar de kerkdienst te gaan, in een ruimte van Thebe Elisabeth die daarvoor is ingericht.   BEN JIJ DIEGENE DIE DAT WIL DOEN OF KEN JIJ IEMAND? Neem dan contact op door een mailtje te sturen naar jenny.van.gool@thebe.nl. PS: Je bent altijd van harte welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, ook om andere mogelijkheden te bespreken. Met vriendelijke groet, Jenny Coördinator vrijwilligers & activiteiten begeleiding Thebe Elisabeth Bergstraat 6 5051 HC Goirle

Structureel
Jongeren