csrf
Goirlevoorelkaar logo
Goirlevoorelkaar

Vrijwilliger Koffiecorner Sterk Huis

Als vrijwilliger bij de koffiecorner ben je zowel barista als gastvrouw. Het werken met een Barista-apparaat gaat wel wat verder dan de ‘aan en uit knop’ van een ordinaire Senseo. En dan hebben we het nog niet eens over de smaak. Iedere vrijwilliger krijgt een basiscursus bij Douwe Egberts om de inns and outs van het Barista-apparaat te leren kennen. Als vrijwilliger wordt je helemaal opgenomen in het team en zij voelen zich dan ook een volwaardige collega. De bejegening van de gasten is positief. Zij zijn vriendelijk en complimenteus als ze tijdens hun shift ‘een écht lekkere koffie’ komen halen. Ook al moet er wat langer worden gewacht, de stemming blijft altijd goed. Logisch, je staat immers in de rij voor een lekkere traktatie. Maar toch, dat soort goede vibes maakt het werk extra leuk. De basis van de ‘corner’ is helemaal op orde. Er is overal over nagedacht. Ook de ‘lichte’ werkomgeving is een pre evenals de locatie van de koffiecorner, vlakbij de in-, uitgang. De koffiecorner is óók een plek waar cliënten van Sterk Huis werkervaring op kunnen doen. Zij worden wegwijs gemaakt en begeleid door de vrijwilligers. Sommige cliënten hebben hier zelfs een passie voor het barista vak ontdekt, schitterend toch? Lijkt het je leuk om als vrijwilliger bij de koffiecorner te werken? Mail dan je motivatiebrief naar: [e-mailadres verborgen].

Lees meer

structureel

De Boschkens

Koken & maaltijden
Gastvrijheid & horeca
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Als vrijwilliger bij de koffiecorner ben je zowel barista als gastvrouw. Het werken met een Barista-apparaat gaat wel wat verder dan de ‘aan en uit knop’ van een ordinaire Senseo. En dan hebben we het nog niet eens over de smaak. Iedere vrijwilliger krijgt een basiscursus bij Douwe Egberts om de inns and outs van het Barista-apparaat te leren kennen.

Als vrijwilliger wordt je helemaal opgenomen in het team en zij voelen zich dan ook een volwaardige collega. De bejegening van de gasten is positief. Zij zijn vriendelijk en complimenteus als ze tijdens hun shift ‘een écht lekkere koffie’ komen halen. Ook al moet er wat langer worden gewacht, de stemming blijft altijd goed. Logisch, je staat immers in de rij voor een lekkere traktatie. Maar toch, dat soort goede vibes maakt het werk extra leuk. De basis van de ‘corner’ is helemaal op orde. Er is overal over nagedacht. Ook de ‘lichte’ werkomgeving is een pre evenals de locatie van de koffiecorner, vlakbij de in-, uitgang.

De koffiecorner is óók een plek waar cliënten van Sterk Huis werkervaring op kunnen doen. Zij worden wegwijs gemaakt en begeleid door de vrijwilligers. Sommige cliënten hebben hier zelfs een passie voor het barista vak ontdekt, schitterend toch?

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger bij de koffiecorner te werken? Mail dan je motivatiebrief naar: [e-mailadres verborgen].

Praktische informatie

Wekelijks 4 tot 8 uur

Locatie

De Boschkens

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Extra begeleiding mogelijk

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Koken & maaltijden
Gastvrijheid & horeca
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Goirle

Huisbezoekproject

Senioren Goirle

Vind je het leuk om met senioren in gesprek te gaan en ben je nieuwsgierig naar hun verhalen? We willen middels huisbezoeken in gesprek met ouderen om te horen waar wensen en behoeften liggen en wat zij zelf kunnen en willen bijdragen. In het kader van het project "Goed voor Elkaar Goirle" zijn we daarom op zoek naar een flink aantal enthousiaste vrijwilligers voor gesprekken met senioren in Goirle. Wij bieden: o Een training om je kennis en vaardigheden te vergroten op het op het gebied van communicatie en sociale kaart van Goirle. o Een inspirerende groep van enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers o Mogelijkheid om mee te denken over wat nodig is om goed ouder worden in Goirle Op donderdagmiddag 23 mei van 16.00 tot 17.30 uur houden we een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden waarbij we je alles zullen vertellen

Project
Goirle

Gezocht intermediair Leergeld Goirle Riel

Stichting Leergeld Goirle Riel

De contactpersoon/intermediair is de schakel tussen Leergeld en de gezinnen. Je beoordeeld of de kinderen uit het gezin in aanmerking komen om deel te nemen aan Leergeld. Het gaat om de kinderen uit het gezin van 0 tot 18 jaar. Doel is dat de kinderen mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes. Leergeld is een organisatie die werkt met ongeveer 18 vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor het doel: alle kinderen kunnen meedoen! Te verwachten vaardigheden: goede communicatie, vaardig met computer en ongeveer 1 dag in de week tijd beschikbaar hebben (zelf in te delen).

Structureel
Goirle

Bezoek brengen samen met je kind of kleinkind

Thebe Elisabeth

Ben jij vader, moeder, opa of oma en zoek je een uitje om samen met je kind of kleinkind te ondernemen op de maandagochtend van 10.15u - 11.15u? Binnen Thebe Elisabeth zijn jullie dan van harte welkom tussen 10.15u - 11.15u om een bezoek te brengen aan de cliënten met dementie. Als activiteitenbegeleiding bieden wij op maandagochtend de peuterochtend aan van 10.15u - 11.15u in een activiteitenruimte. Voorheen brachten 6 kinderen en hun juffrouw een bezoek aan ongeveer 12 cliënten met dementie. Helaas wegens omstandigheden is deze activiteit tijdelijk gestopt. Zo ontzettend jammer daar de cliënten altijd zo genoten van dit bezoek. Samen de koekjes uitdelen, iets vertellen, ballonnen overslaan, spelen met het speelgoed etc... alles met het doel de interactie te bevorderen tussen ouderen en kind. Lijkt jouw dit leuk om samen met je kind of kleinkind te ondernemen en zijn jullie beschikbaar op maandagochtend van 10.15u - 11.15u neem dan vrijblijvend contact met mij op. Wij hopen jullie te mogen verwelkomen als vrijwilligers!!! Met vriendelijke groet, Jenny Coordinator vrijwilligers & activiteiten begeleiding PG Elisabeth

Structureel
Goirle

Medewerker Wissel-geld

Stichting Sporthal De Wissel

Onze stichting beheert en exploiteert al bijna 30 jaar Sporthal De Wissel. We hebben een grote groep vrijwilligers en een bestuur van 3 personen. Onze huidige penningmeester zou graag een warme overdracht doen van zijn werkzaamheden. Ben jij financieel en boekhoudkundig onderlegd, en vind je het leuk in een enthousiast team jouw vaardigheid in te zetten? Hierdoor draag je iedere week bij aan de gezondheid en ontmoetingen van honderden dorpsgenoten. En zorg jij er voor dat de stichting ook gezond blijft. En uiteraard mag je zelf ook meedoen! We organiseren vaak samen met onze vaste bezoekers ook leuke activiteiten.

Structureel
Goirle

Buddy / vrijwilliger gezocht

Nathalie

Wil jij wat bijdragen aan de maatschappij? Ben je actief? Houdt je van fietsen, wandelen en gezelligheid? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor een man van 33 jaar met een licht verstandelijke beperking zijn we op zoek naar een vrijwilliger. Hij woont in het centrum van Goirle. Het gaat hier in het begin vooral om bovenstaande activiteiten. Maar bij eigen ideeën is er wellicht uitbreiding mogelijk. Spreekt je dit aan, of heb je vragen? Dan zien we graag een berichtje tegemoet zodat we hierover in gesprek kunnen gaan.

Structureel
Goirle

Houd je van andere culturen ontdekken?

Dorpsteam Goirle

Nieuwkomers uit andere landen hebben in Goirle en Riel veel te regelen. Soms kennen ze al iemand uit het AZC die kan helpen, of helpen mensen uit een bepaald land elkaar. Maar dat lukt lang niet altijd of op alle vlakken. Vanuit het Dorpsteam helpen we hierbij. We werken samen met een mooi team van vrijwilligers die het ook belangrijk vinden dat gevluchte mensen hier goed ontvangen worden zodat ze ook bij kunnen gaan dragen aan de samenleving en de kinderen kunnen opgroeien. Dat is voor iedereen goed. In ons dorp hebben vrijwilligers veel zeggenschap en bepalen ze samen hoe het kan en overleggen ook met de beroepskrachten van het Dorpsteam. Wij bieden kennis (bv een werkboek) aan , en ons netwerk, matchen inwoners aan nieuwe gezinnen en kijken mee zodat er niets vergeten wordt. Vrijwilligers doen dat wat ze goed kunnen, waar ze blij van worden of interessant vinden. Ook ontmoeten ze elkaar af en toe vanuit gedeelde interesse. Of je nu handig bent met gereedschap of met formulieren, goed de weg weet in het dorp of op internet? Je bent van harte welkom als je deze vraag van nieuwkomers belangrijk vindt.

Project